Wijnkasten

U bent op zoek naar een wijnkast?  Dan bent u bij Mondovino aan het juiste adres!  Als erkend verdeler van Climadiff en Avintage zijn wij goed geplaatst om u advies te geven bij de aankoop van uw wijnkast.  Ook voor andere merken kan u bij ons terecht.  Er zijn echter verschillende soorten wijnkasten, vandaar dat u zich eerst de vraag moet stellen wat uw noden zijn.  Onderstaand schema kan u hierbij helpen. Wenst u echter persoonlijk advies, aarzel dan niet om ons te contacteren met uw concrete vraag: 'email info wijnkasten'

Het volledige gamma kan u hier bekijken:

Logo Climadiff Logo Avintage
Brochure Climadiff Brochure Avintage

 

Enkel op zoek naar een manier op uw geopende fles langer te bewaren? Dat kan met de "Oxxi WineProtector".

Soorten wijnkasten

Er zijn drie soorten wijnkasten.  Je hebt de wijnbewaarkast , de polyvalente wijnkast en de wijnserveerkast (of wijnklimaatkast).

  • Wijnbewaarkast: deze wijnkast werkt met 1 temperatuurszone en dient om wijn te laten rijpen in de beste omstandigheden: ideale temperatuur (12 tot 14° C), juiste vochtigheid, trillingsvrij, afgeschermd van licht,....  Ze bootst als het ware de perfecte kelder na.
  • De polyvalente wijnkast: in deze wijnkast kan je zowel wijn laten rijpen als serveren op de (bijna) juiste temperatuur door in 1 zone te zorgen voor  een temperatuursverloop (bijv. van 8° tot 16°) of door gebruik te maken van verschillende temperatuurszones.
  • De wijnserveerkast maakt gebruik van verschillende temperatuurszones waardoor je zowel schuimwijn, witte- als rode wijn op de juiste schenktemperatuur kan bewaren.

Welke wijnkast kiezen?

Welke wijnkast kiezen
 

Enkele aandachtspunten:

  • Belangrijk voor de goede werking van een wijnkast is de omgevingstemperatuur.  Controleer dit bij de beschrijving in de catalogus.  Zo kan een inbouwsysteem enkel goed functioneren in een verwarmde ruimte.
  • Hoeveel flessen wilt u stockeren? Blijft dit aantal constant of bent u een beginnend wijnliefhebber die grote(re) hoeveelheden wijn aankoopt?  Climadiff biedt hier kasten van verschillende kasten groottes aan, gaande van kleine koelkastjes voor op kantoor tot bewaarkasten met een capaciteit van 294 flessen. Ook het type fles speelt een rol: de maximumcapaciteit is berekend op gelijkvormige Bordeaux-flessen. Magnumflessen, bourgogne- of champagneflessen nemen meer plaats in beslag dan een rechte bordelese fles!  Extra leggers bestellen kost ook stockage-ruimte (gemiddeld 13 flessen per extra legger).

Logo Climadiff

Brochure Climadiff

 

Logo Avintage

Brochure Avintage